Prokurori i Përgjithshëm znj.Arta Marku priti zv/presidentin e Zyrës Federale Kriminale Gjermane

Prokurori i Përgjithshëm znj.Arta Marku priti zëvendëspresidentin e Zyrës Federale Kriminale Gjermane (BKA), z.Peter Henzler dhe delegacionin që e shoqëronte.

Zyrtarët gjermanë u angazhuan për bashkëpunim në të gjitha rastet konkrete të ndodhura në Gjermani, kurse prokuroria që të plotësohet dokumentacioni dhe kërkesat e duhura ligjore.

Rëndësi të veçantë iu dha krijimit të Njesive të Përbashkëta Investigative me shtetin gjerman dhe forcimit të luftës së përbashkët kundër krimit të organizuar ndërkombëtar.

Projekti ORKA i policisë gjermane do të ketë orientim kombëtar dhe ndërkombëtar për luftën kundër krimit të organizuar shqiptar, me fokus narkotikët dhe hetimet pasurore / konfiskimin e aseteve kriminale.

Nevoja për t’u marrë intensivisht me këtë projekt lindi nga rritja e numrit të veprave penale në fushën e narkotikëve, ku të dyshuar janë shtetas shqiptarë.

Grupet kriminale shqiptare janë të konsoliduara mirë në Republikën Federale të Gjermanisë dhe ndërkohë po luajnë krahas trafikimit të kanabisit një rol dominues edhe në trafikun e heroinës dhe kokainës.

Në delegacionin gjerman bënin pjesë Drejtoresha e Departamentit për Krimet e Rënda dhe Krimin e Organizuar në BKA, znj. Dr. Sabine Vogt, Drejtori i Lartë i Krimeve z. Ralf Keppler nga Zyra Kriminale e Landit në Shtutgart (Drejtor i projektit operativ ORKA), Drejtori i Krimeve në BKA z.Sven Radke, Drejtor i Sektorit për Mbështetjen Policore Ndërkombëtare (mbështetje me teknikë, trajnime, konsulencë) dhe Komisari i Lartë i Krimeve zoti David Schenke nga Protokolli i Kabinetit të Presidentit të BKA-së.

Prokuroria Shqiptare

Prokuroria ushtron ndjekjen penale, si dhe përfaqëson akuzën në gjyq në emër të shtetit. Qëllimi i punës sonë është që para drejtësisë të vihen një numër sa më i madh personash, që kanë kryer vepra penale.

Denonco

Ftojmë të gjithë qytetarët që kanë informacione për abuzime të prokurorëve dhe të zyrtarëve të tjerë në çdo institucinon publik, të denoncojnë në këtë adrese postare.

publikime

Adresa

Rruga Qemal Stafa Nr1. Tirane
Kodi Postar 1000
Tel: 042282000
 
 
© 2014 Prokuroria Shqiptare. Të gjitha të drejtat e rezervuara.